SPONSOREN & PARTNERS

X-SOCKS_ov30_Swiss_cmyk_deepblack_pos_Transp


HIGH TECH FOR YOUR FEET !


Met X-Socks komt een vicieuze cirkel ten einde
Tot het einde van vorig millennium werden in sokken dikke paddings gebruikt om blaren te voorkomen. Maar, dan gebeurt er dit: een voet die is opgesloten in een sok en een schoen, kan overtollige warmte niet afgeven aan de buitenlucht en begint te transpireren. De sok neemt het vocht op en zorgt voor een vochtig en warm klimaat. Hierdoor wordt de huid vochtig en zacht en dus minder soepel. Dit leidt vaak tot pijnlijke blaren – een vicieuze cirkel. X-Socks heeft met innovatieve technologieën voor een doorbraak gezorgd en het ideale blote voeten klimaat gecreëerd. De voet blijft vrij van blaren, schaafwonden en beurse plekken.

Een dikkere sok zorgt voor betere bescherming? Niet waar!
De mens heeft de sok uitgevonden. Deze was dik en ruw, bedoeld als bescherming tegen verwondingen die door de schoen zelf veroorzaakt worden! Aan comfort werd pas later aandacht besteed. Hét principe wat betreft sokken is altijd geweest: hoe meer druk door de schoen of door de activiteit, hoe dikker de sok. Deze manier van denken heeft geleid tot ongewenste gevolgen.

Oververhit en ingepakt.
Het dikke, ruwe materiaal van de sok en de inspannende manier van lopen, rennen en springen zorgt ervoor dat de temperatuur in de schoen stijgt. Ook de temperatuur van de voet stijgt, waardoor de voet opzwelt. Hierdoor komt de schoen strakker om de voet te zitten. Tot nu toe is er nog geen oplossing gevonden voor dit aanhoudende probleem. Met één uitzondering: X-Socks.

Het ‘badkuip’ effect: een doorweekte huid vermindert de weerstand van de huid
De voet begint te transpireren, maar vanwege te strakke schoenen kan het vocht niet afgevoerd worden. Het resultaat: de huid blijft constant vochtig en verliest elasticiteit. We weten allemaal wat er gebeurt als we te lang in warm water zitten, bijvoorbeeld als we lang in bad zitten. We noemen dit het badkuip effect. Een doorweekte huid is per definitie gevoeliger voor verwondingen. De wrijving die door de schoen ontstaat, zorgt voor beschadiging van de doorweekte huid. Pijnlijke verwondingen en blaren zijn het resultaat.

Wie het meeste uithoudingsvermogen heeft, kan nu via de voeten ademen
Het perfecte voetklimaat kan alleen bereikt worden door op blote voeten te lopen of door zorg te dragen voor een ideale luchtcirculatie in de sok en in de schoen. De ingenieurs van X-Socks hebben het laatste idee toegepast en een slim systeem ontwikkeld dat in staat is om het optimale blote voeten klimaat te creëren, zelfs wanneer je schoenen draagt. Het natuurlijke pompeffect van de bewegende voetboog wordt gebruikt om warme, vochtige lucht uit de schoen weg te voeren en frisse lucht aan te voeren. Het systeem bevat verschillende X-Socks innovaties, zoals het AirConditioning Channel®, het Traverse AirFlow Channel System™ en Air-Flow™ Ankle Pads. Deze zijn geïntegreerd in het materiaal en daarom bijna niet op te merken. Maar, de atleet voelt het effect optimaal – door zijn betere prestaties.

Volg X-Socks ook op Facebook via facebook.com/xsocksbenelux

Volg X-Socks ook op Facebook via facebook.com/xsocksbenelux

 

 

 


 
FysioFactorytrans1

 

Fysio Factory is een fysiotherapie praktijk gevestigd op de Jan Campertstraat 7 in Heerlen. Wij hebben een groot aanbod op het gebied van (sport) fysiotherapie en manuele therapie.

 

In onze praktijk streven wij ernaar onze cliënten niet alleen te behandelen, maar ook om hen actief te laten oefenen om zo hun fysieke betrokkenheid te vergroten ter voorkoming van herhaling van hun medische probleem. In behandeling van de cliënten staat het denken en voelen van de cliënt centraal.

 

Mogelijkheden bij Fysio Factory:

 

– Fysiotherapie

– Manuele Therapie

– Sportfysiotherapie

– Dry needling

– Kinesiotaping

– Performance matrix

– Fitness

– Vaatlijden

– COPD

– Bedrijfsfysiotherapie

– Bedrijfsfitness

 

Exclusief bij Fysio Factory:

 

– Begeleid medisch fitness

– Ruime parkeergelegenheid

– Kleedkamers en douches aanwezig

– Ruime openingstijden

– Ook huisbezoeken

– Geen wachtlijst

 

 

Trappenmarathon:

 

Namens Fysio Factory willen wij u graag ondersteunen bij uw unieke prestatie:

U kunt bij onze praktijk kiezen uit twee voorbereidingsmogelijkheden richting de trappenmarathon:

  • 3 maanden voorafgaand aan de trappenmarathon 2 keer per week bij de trappen in Landgraaf trainen onder begeleiding als voorbereiding voor de marathon, waarbij de inschrijving en een renshirt door ons geregeld worden. Vraag bij ons voor de voorwaarden en kosten.
  • 3 maanden voorafgaand aan de trappenmarathon 2 keer per week bij de trappen in Landgraaf trainen onder begeleiding voor de marathon plus 3 maanden onbeperkt sporten bij Fysio Factory waarbij de inschrijving en een renshirt door ons geregeld worden. Vraag bij ons voor de voorwaarden en kosten.Het is ook mogelijk bij ons te sporten zonder gebruik te maken van een van deze acties, u kunt contact met ons opnemen of een keer langskomen voor een gratis proefles sporten: u kunt al onbeperkt bij ons sporten voor 17,50 per maand!
  • Op de dag van de marathon zal Fysio Factory met medewerking van studenten Fysiotherapie van de Hogeschool Zuyd bij de trappenmarathon aanwezig zijn voor een gratis sportmassage voor alle lopers! Wij dragen graag bij aan uw unieke sportprestatie!

 


harrie driesen

Roep je in zuidlimburg Hardlopen valt ongetwijfeld de naam Harrie Driessen.

Harrrie Driessens jarenlange ervaring als succesvol topatleet en podoloog,  weet hij als geen ander  te vertalen om voor iedere voet een gedegen schoenadvies uit te brengen.

Hierbij maakt het verkoopteam ook gebruik van een unieke hardloop filmanalyse op de speciaal aangelegde  baan in de winkel. De samenwerking met een netwerk aan specialisten waaronder (sport)fysiotherapeuten zorgen voor een advies geheel op maat.

Niet alleen uw voeten zijn in vertrouwde handen bij Lopers Company Maastricht; ook uw bijpassende hardloopkleding adviseren we graag met aandacht.

 

gemeente landgraaf

Houdt u van ‘ontspanning door inspanning’ of is sport misschien uw levensdoel? Of bent u op zoek naar een sportief uitje met uw medewerkers? Dan wordt u in Landgraaf op uw wenken bediend.

Gemeente Landgraaf wil graag de sportdeelname van haar inwoners bevorderen. Vernieuwende initiatieven zoals de trappenmarathon ondersteunt en faciliteert de gemeente dan ook graag.


image002

Last Man Standing powered by: Clever Fit

Voor clever trainen biedt clever fit Heerlen je alles wat je nodig hebt. Zo staat de nieuwste apparatuur voor kracht- en cardiotraining tot je beschikking en kun je de nieuwste lessen volgen voor meer kracht en flexibiliteit. Maak gebruik van de powerplate; een 10 minuten durende training tegen cellulitis en vóór sterke spieren en gewichtsverlies.

Of ontspan op onze zonne- en massagebanken. Onze super lange openingstijden zorgen ervoor dat er altijd wel een geschikt trainingsmoment te vinden is.Je vindt ons in het prachtige nieuwe Maankwartier van het station.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven!

Klik op onderstaande buttons

button 5km
button 10 km
button 21.2 km
button 42.2 km